Een vliegende start voor 'Het keto-dieet. De snelle recepten'

Een vliegende start voor 'Het keto-dieet. De snelle recepten'

Woensdag 21 februari 2018 — Vorige week verscheen in het Nederlands het tweede boek van Martina Slajerova, oprichtster van het succesvolle KetoDiet-blog. Het keto-dieet. De snelle recepten slaat net als haar eerste boek meteen aan bij het publiek: het is op dit moment dan ook het enige Nederlandstalige receptenboek waarmee je aan de slag kan, wil je het ketogeen dieet volgen. 

  • In België en Nederland werden meer dan 4000 exemplaren verkocht van het eerste boek: Het keto-dieet. Op dit moment is de voorraad zelfs volledig uitgeput: binnenkort zal het boek weer beschikbaar zijn.
  • 100 gemakkelijke en snelle low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid.

'Mensen denken dat je koolhydraten nodig hebt voor je energie. Dat is waar, als je Usain Bolt heet. Zodra je langere prestaties levert, dan moet je vetten gaan verbranden.' - William Cortvriendt in Van Gils & Gasten

Chris Froome en Novak Djokovic zijn al langer overtuigd, maar ook voor Jan met de pet heeft het ketogeen dieet zijn voordelen. Obesitas en diabetes zijn de ziekten van onze tijd en net daarop biedt een koolhydraatarm dieet een antwoord. 

De kern? Door voedsel te eten dat koolhydraatarm is, niet te veel eiwitten bevat en net veel vetten, raakt je lichaam in ketose. De lever gaat keto-lichamen produceren, moleculen die energie leveren tijdens perioden van beperkte koolhydraatinname. De hormonen die honger en vetverbranding reguleren (insuline, ghreline en leptine) worden in balans gebracht en de stofwisseling van het lichaam wordt verlegd van het verbranden van glucose (de grootste energiebron uit koolhydraten) naar het verbranden van vet. Extra voordelen:

  • je bent minder hongerig
  • je bloedsuikerspiegel vertoont geen schommelingen
  • je verliest geen spiermassa 

Martina Slajerova laat je met Het keto-dieet. De snelle recepten zien hoe je lekkere, voedzame en vullende gerechten bereidt zonder uren in de keuken te staan. Benieuwd naar welke recepten? Denk aan: snelle keto-crackers, Griekse gehaktballetjessoep, kalkoen-chorizoburgers met quacamole of een bosvruchtencrumble uit de pan. Om duimen en vingers bij af te likken!

Martina Slajerova ondervond persoonlijk wat het keto-dieet kan betekenen voor iemand met een chronische aandoening. In 2011 veranderde ze haar eetgewoontes nadat ze te horen had gekregen dat ze de ziekte van Hashimoto had, een auto-immunziekte die de schildklier aantast. Na haar diagnose stopte ze met het eten van granen en suiker en volgde ze een ketogeen dieet. En het werkte!

___________________________________________________
Martina Slajerova, Het keto-dieet. De snelle recepten
ISBN 9789022334836 | 192 blz. | €22.50 | Paperback
Uitgegeven bij M-Books
___________________________________________________

(c) Martina Slajerova
(c) Martina Slajerova
(c) Martina Slajerova
Cover 'Het keto-dieet. De snelle recepten'