'Iedereen eet mee', allergievriendelijk koken voor het hele gezin

Maandag 19 februari 2018 — Elke dag evenwichtig én lekker koken voor het hele gezin is vaak een pittige uitdaging. Helemaal spannend wordt het als je bovendien nog eens rekening moet houden met een voedselintolerantie of -allergie. Alexia Stevens startte als ervaringsdeskundige de blog Must Be Yummie op om haar allergievrije recepten te delen met lotgenoten. Dit boek bundelt de hartige succesgerechten en de zoete toppers, waarbij telkens is aangegeven of het recept vrij is van gluten, lactose, noten, eieren, soja of geraffineerde suiker. Want ook wie een intolerantie of allergie heeft, mag 100 % genieten van lekker eten!

 

  • Alexia houdt van een down-to earth benadering van de dagelijkse organisatie van allergie- en glutenvrij koken: welke producten heb je het best altijd in huis (en waar koop je ze)? Welke traktaties geef je mee naar school, waar heel wat kinderen een gluten- of notenallergie hebben? Welke gerechten zijn geschikt voor een familiediner? Gerechten mogen volgens haar ook niet té bewerkelijk en moeilijk zijn: ‘Tenslotte dien je elke dag een maaltijd op tafel te toveren, en niet iedereen heeft daar uren de tijd voor.’
  • Haar recepten verschenen al op VTM Koken, Libelle Lekker in Weekend Knack en Knokke Actueel én in de publicaties van fabrikanten als Demeyere, Miele en Tiense Suiker.
  • Haar succesvolle foodblog Must be Yummie ​werd reeds twee keer beloond (Weekend Blog Awards Nominee 2014 & 2015).
  • Tegelijk vindt ze dat gerechten ook mooi moeten presenteren, want ‘het oog wil écht wel wat’.
  • Elk recept komt met handige symbolen, zodat je onmiddellijk ziet voor welk type voedselallergie of -intolerantie het gerecht geschikt is.
  • Haalbare recepten, voor iedereen gezond, snel klaar en vooral héél lekker!

 

Alexia Stevens is een thirtysomething uit het Antwerpse. Als haar man een glutenintolerantie blijkt te hebben en haar dochter zwaar ziek wordt door een lactose-intolerantie, stort Alexia Stevens zich – een beetje noodgedwongen in het begin – op de gezonde-voedingsleer, en gaat ze opleidingen volgen bij voedingsexperten. Haar doel: zo gezond mogelijk koken voor álle leden van het gezin, want door haar drukke bestaan als hr-manager heeft ze simpelweg geen tijd om ’s avonds drie verschillende maaltijden te bereiden.​ Ze houdt van het gezellig warme gezinsleven, van kookboeken lezen en van mensen gelukkig maken met haar gerechten.


____________________

Alexia Stevens, Iedereen eet mee
​verschijnt op 20 februari 2018 bij M Books
​ISBN: 9789022334669
​paperback - 160 blz. - €22,50